Всеки четвърти пълнолетен пушач смята за напълно нормално да изхвърли фаса

...
Всеки четвърти пълнолетен пушач смята за напълно нормално да изхвърли фаса
Коментари Харесай

Можем ли да променим картинката? |

Всеки четвърти пълнолетен пушач счита за изцяло обикновено да изхвърли фаса от цигарата си на улицата. Всяка секунда по света се изхвърлят погрешно десетки хиляди фасове, за чието разграждане са нужни сред 3 месеца и 15 години.

За да сигнализира за този проблем, Филип Морис България започва, която цели да увеличи информираността за замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове и да предизвика към отговорно потребителско държание.

Още статистика в поддръжка на самодейността

Цигарените филтри съдържат целулозен ацетат, който съставлява биопластмаса от дървесна маса. Макар, че той се разгражда за интервал от 3 месеца до 15 години според от изискванията на външната среда, целулозният ацетат не се дефинира като биоразградим, защото се натрупва в околната среда с течение на времето.

Цигарените фасове са измежду най-често срещаните пластмасови боклуци за еднократна приложимост, изхвърлени по европейските плажове. Това открива изследване на Европейската комисия, което служи за основа на приемането на Директивата за пластмасата за еднократна приложимост през 2019 година. На второ място се подреждат другите пластмасови капачки на бутилки и така нататък

При приблизително тегло на цигарения филтър от 0,2 гр. Общото количество е 1,1 милиона тона. Това съставлява към 0,3 % от всички пластмасови артикули, създавани в света годишно – 359 милиона тона.

Новите акценти в акцията

Кампанията продължава да разкрива обстоятелствата към казуса с откриването на С поддръжката на Столична община, осведомителните пана, които включват атрактивни визии и данни за замърсяването на околната среда с фасове, могат да бъдат видени от 9-и май до 23-и май.



“Според плашещата статистика всяка четвърта изпушена цигара попада в парка, на улицата или на плажа, вместо в кошчето. Вярваме, че осведомителната акция #ПромениКартинката може да промени настройките в обществото към този световен проблем, който по един или различен метод визира всеки един от нас. “, споделя Диляна Якова, управител регулации и стабилно развиване във Филип Морис България, на медийно събитие, отдадено на актуалните и бъдещи начинания на акцията.

Пред гостите бе показана идната самодейност на. Кампанията продължава с апела „ да променим картинката и в арт-кварталите на България “ - пространствата, които притеглят с многообразието от действия, отдадени на изкуството, образованието и развиването на градската среда.

По време на събитието за първи път бе показан и вълнуващият видео план на #ПромениКартинката и НАТФИЗ. 7 екипа от студенти 2-и курс в специалностите постановка, операторско майсторство, драматургия, монтаж, тон и продуцентство и показаха световния проблем с погрешно изхвърлените цигарени фасове през призмата на изкуството, отправяйки зов за отговорно потребителско държание.



Отляво - Диляна Якова, мениджър регулации и стабилно развиване във Филип Морис България, д-р Христо Бонев, учител в компетентност „ Филмово и телевизионно продуцентство “ в НАТФИЗ, второкурсничка от филмовата академия

Част от студентите, както и ас. доктор Христо Бонев, учител в компетентност „ Филмово и телевизионно продуцентство “ в НАТФИЗ, бяха измежду специфичните посетители на събитието. Щастливи от взаимната работа и крайния резултат, те споделиха, че изобретателното предизвикателство е въодушевило всеки от екипите да показа казуса по допустимо най-ангажиращ и докосващ усещанията на феновете метод.



Лицата на акцията

Въздействащите видеа предизвикаха мигновени реакции и провокираха полемика сред някои от известните персони, прегърнали идеята на осведомителната акция, измежду които са писателят и радиоводещ Гери Турийска, група Остава, журналистът и радио водещ Ники Кънчев и PR специалистът Ива Екимова.

„ Не бива да неглижираме изхвърлянето на даже един цигарен фас погрешно. Личният образец е най-съществен в задачата ни дружно да променим картинката “, споделиха Георги Георгиев и Боян Петков от група Остава, които са измежду правилните съидейници на осведомителната акция.

„ Трябва да използваме трибуната си, с цел да приказваме за значимите тематики, които дефинират освен метода ни на живот, само че и бъдещето на идващите генерации. Подкрепям акцията #ПромениКартинката, тъй като имам вяра, че можем да живеем в по-чист и хубав свят, в случай че обединим старания в осъществяване на тази цел “, добави Гери Трурийска.

От старта си акцията #ПромениКартинката притегля вниманието на обществото с разнообразни начинания. През лятото на 2021 година бяха сложени въздействащи визии по 40 плажа на българското Черноморие, а през есента бяха проведени доброволчески акции по разчистване в 5 български града: Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе.



Част от изложбата пред Народния спектакъл " Иван Вазов "

По време на почистванията близо 180 доброволци, над 50 чиновници на Филип Морис България, сътрудници и поддръжници от локалните общини събраха общо 620 кг фасове и други боклуци. На Световния ден за разчистване на околната среда, 18 септември, пък бе открита и едномесечна галерия с осведомителни пана на #ПромениКартинката в Градската градина в Пловдив. Веднага по-късно изложбата се придвижи и в София в градинката на НДК, където атрактивните визии предизвикаха вниманието на минувачите.

Специално основаните видеа на #ПромениКартинката взаимно с НАТФИЗ 

С фактите към световния проблем със замърсяването на околната среда с погрешно изхвърлени цигарени фасове можете да се запознаете на и на Фейсбук страницата на.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР